Al curs 2015/1016 ja es va introduir en fase de proves un mòdul nou del projecte G-assist per registrar l'entrada i sortida del centre del professorat. L'objectiu d'aquest mòdul era aportar una informació afegida de forma que el professorat de guàrdia  tingues constància del professorat que hi era al centre i el que encara no havia arribat. Aquesta informació, de cara a l'assegurament del servei al centre era fonamental.

El registre, tal com es va dissenyar originalment era feixuc en tant en quant s'havia de fer amb teclat i a certes hores del dia podien formar-se cues o s'havien d'habilitar diferents ordinadors per poder donar sortida a tots els registres, habitualment d'entrada.

Al llarg del curs 2017/2018 diversos centres del projecte ja van incorporar un lector d'empremta per poder  fer aquests registres d'entrada i sortida de forma que  el temps de registre baixava per sota dels dos segons amb el que les cues desapareixien del tot i no implicava cap molèstia pel professorat. Aquesta millora juntament amb una informació més completa del tauler de control que visualitzen els professors de guàrdia ha permès una millora important en la versatilitat de G-assist.

El lector d'empremta que utilitzem és força petit i de fàcil instal.lació. Només necessita un ordinador, portàtil o de sobretaula, amb Windows o Linux, al que se li han d'instal.lar els control.ladors del lector i l'aplicació de gestió d'empremtes. Tot plegat , 10 minuts per tenir operatiu el sistema de registre al centre

No vull deixar d'esmentar que les empremtes digitals del professorat no surten cap moment del lector ja que immediatament que es capturen es transformen en una matriu de nombres que viatja per la xarxa però que impedeix absolutament la reconstrucció de l'empremta llegida. A la base de dades tampoc es desen les empremtes sinó aquestes matrius de nombres. La identificació es  valida per semblança entre les matrius de nombres.

A continuació us poso un vídeo on podeu veure el lector en funcionament.

 

Empremta- Introducció from vlino on Vimeo.